Kijk vooruit,
want die kant
ga je op

- RELATIEPROBLEMEN -

Wanneer je een goede relatie met je partner wil hebben, dan moet je daar veel tijd in investeren. En dit is tijd die we vaak niet hebben. De meeste mensen hebben een drukke baan, hebben kinderen, sporten, hebben een sociaal leven, enz. Dan wordt de relatie vaak maar voor lief genomen. Helaas komt er voor veel mensen een moment dat de relatie onder druk komt te staan of dat partners uit elkaar groeien. Er komt dan een punt waarop de relatie of het huwelijk voor een van de twee niet meer werkt. Je hebt op zo’n moment twee keuzes: 1 is stoppen met de relatie en 2 is de tijd en energie stoppen in de relatie die het eigenlijk nodig heeft. Wanneer een van de twee partners voor deze keuze komt te staan, lijkt er vaak maar één oplossing en dat is stoppen met de relatie of het huwelijk. Vaak ziet één van de twee het nut er niet meer van in om aan de relatie of het huwelijk te gaan werken.

Waarom toch naar de psycholoog?

Vaak ben je al langere tijd samen en is het zonde om al die tijd weg te gooien. Daarbij is er ook een reden dat je de relatie ooit bent begonnen met je partner. Je bent ergens voor gevallen. Door meer tijd aan het huwelijk en aan elkaar te gaan besteden is de kans groot dat jullie op den duur elkaar weer gaan vinden. Het draait daarbij om het begrip krijgen voor elkaar, luisteren naar elkaar en ook geïnteresseerd zijn in waar de ander vandaan komt. Wanneer je dit doet zorg je ervoor dat je meer diepgang krijgt in je relatie. Hierdoor ga je niet meer als twee individuen door het leven die toevallig een relatie hebben of getrouwd zijn, maar ga je echt samen door het leven. Het doel daarbij is dat jullie ook na de therapie blijven investeren in jullie huwelijk. En wanneer je kinderen hebt, geef je die daarmee het mooiste voorbeeld wat ze kunnen krijgen, ouders die elkaar lief hebben, geïnteresseerd zijn in elkaar en investeren in hun relatie.

Tekst gaat verder onder de foto.

Naar Feel It 2 met relatieproblemen

Om meer begrip voor elkaar te krijgen is het belangrijk om te weten waar iemand vandaan komt. En dit bedoel ik in de meest letterlijke zin van het woord. Doordat iemand uit een bepaald gezin komt, krijgt deze persoon bepaalde normen en waarden mee. Deze normen en waarden bepalen voor een groot deel het leven van iemand. Daarnaast maakt ook iedereen dingen mee in hun leven die bepaalde sporen achterlaten. Door meer over elkaar te weten te komen is het veel makkelijker om te begrijpen waarom iemand bepaalde dingen doet. Wanneer je dat weet, kan je ook laten zien dat bepaalde dingen op een andere manier kunnen. Het is daarbij niet proberen de ander te veranderen. Probeer jezelf te veranderen. Wanneer je dat doet, dan zal je zien dat de ander met je mee verandert.

GEEN WACHTLIJST

Je kunt bij Feel It 2 direct terecht voor therapie zonder wachtlijst

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Plan nu een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

KEUZE VOOR ONLINE THERAPIE

Therapie vanuit je vertrouwde omgeving, Feel It 2 biedt ook online therapie aan

MOGELIJKE ANDERE KLACHTEN