AANPAK THERAPIE

De aanpak die ik als psycholoog hanteer is globaal gezien voor iedereen hetzelfde. Misschien is je eerste gedachte: ‘dat is vreemd, iedereen is toch anders?’ Maar het is minder vreemd dan dat het lijkt. Een mens wordt gevormd door de gebeurtenissen in het leven die hem of haar beïnvloeden. Doordat iedereen andere dingen meemaakt in het leven en door andere dingen beïnvloed wordt, verschillen wij van elkaar. Dit is ook de reden dat de ene persoon hulp van een psycholoog nodig heeft en psychische klachten ontwikkelt en de andere niet. Echter het mechanisme wat ervoor zorgt dát iemand beïnvloed wordt, is bij iedereen hetzelfde. Mijn aanpak is dat ik samen met jou op zoek ga naar gebeurtenissen die jou beïnvloed hebben en leer ik jou hoe je deze beïnvloeding terugdraait. Iedere beïnvloeding die teruggedraaid wordt zorgt ervoor dat jij dichterbij de persoon komt die jij werkelijk bent.

Binnen dit proces ben jij degene die aan het roer staat. Jij bent degene die het tempo bepaalt. Daarnaast is het aan jou om aan te geven welke onderdelen je wel of niet wil doorlopen en welke gebeurtenissen je wel of niet wil behandelen. Het is jouw proces en dat blijft het ook. Feel It 2 is er om jou daarbij te ondersteunen. Dus ben jij op zoek naar in psycholoog in de omgeving van Geldrop, kom dan eens langs voor een (online) kennismakingsgesprek of plan direct een (online) afspraak in.

AANPAK - 4 FASES DIE WE DOORLOPEN

Psycholoog Geldrop | Feel It 2 - Aanpak - voorbereidende fase

FASE 1

De voorbereidende fase

De gebeurtenissen waar jij samen met mij als psycholoog mee aan de slag gaat, kunnen bij tijden confronterend en emotioneel zijn. Dit is normaal en hoort bij het proces. Het is alleen niet de bedoeling dat de emoties te heftig worden. In de voorbereidende fase krijg jij vaardigheden aangeleerd waardoor jij jouw emotionele grenzen leert kennen en bewaken. Daarnaast leer je hoe jij jouw emoties kan beïnvloeden wanneer deze om wat voor reden dan ook toch te heftig worden. Het laatste doel van de voorbereidende fase dat jij jouw basis versterkt waardoor je minder snel door gebeurtenissen emotioneel uit balans raakt.

Psycholoog Geldrop | Feel It 2 - Aanpak - jezelf leren kennen

FASE 2

Jezelf leren kennen

Om erachter te komen welke gebeurtenissen uit het verleden jouw leven beïnvloeden, helpt het als jij jezelf beter leert kennen. Dit doe je door gedurende de dag te onderzoeken wat je voelt, wat voor gedachten je hebt en wat voor gedrag je vertoont. Voor veel mensen is dit lastig en vraagt dit om een bewustere manier van leven. In deze fase leer ik jou technieken zodat jij bewuster kan leven en jezelf kan leren kennen.

Psycholoog Geldrop - Feel It 2 - Aanpak - verwerken van je verleden

FASE 3

Verwerken van je verleden

Dit is de fase waarin de meeste verandering teweeg gebracht wordt. In Fase 2 heb jij geïnvesteerd in jezelf te leren kennen. Dit heeft ervoor gezorgd dat jij bepaalde patronen bent gaan ontdekken wat voor situaties in jouw dagelijks leven jou een bepaald gevoel geven, wat voor gedachten je erbij krijgt en wat voor gedrag jij gaat vertonen. Vaak is aan de hand van het gevoel, de gedachte en het gedrag te achterhalen welke gebeurtenis uit het verleden hieraan ten grondslag ligt. Onder begeleiding van mij als psycholoog ga jij aan de slag met het verwerken van deze gebeurtenissen die jouw beïnvloed hebben.

Psycholoog Geldrop | Feel It 2 - Aanpak - invloed familie onderzoeken

FASE 4

Invloed familie onderzoeken

Niet alleen de gebeurtenissen die jij mee hebt gemaakt hebben invloed op jou, maar ook gebeurtenissen binnen jouw familie. Zo kan het zijn dat jouw oma een trauma heeft opgelopen wat nog steeds doorwerkt in de familie. Je kan hierbij denken aan bijvoorbeeld een oorlogstrauma. Er is gebleken dat dit minimaal 3 generaties door kan werken. Deze fase is erop gericht om jouw inzicht te geven in deze gebeurtenissen binnen de familie. Doordat jij je hiervan bewust wordt, krijg jij zelf de keuze of jij je daar nog door wil laten beïnvloeden of dat jij er afstand van wil nemen.

GEEN WACHTLIJST

Je kunt bij onze praktijk in Geldrop terecht voor therapie zonder wachtlijst

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Plan nu een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

KEUZE VOOR ONLINE THERAPIE

Naast therapie in onze praktijk in Geldrop bieden wij ook online therapie aan

CORONAMAATREGELEN
Feel It 2 volgt uiteraard de maatregelen van het RIVM. Er wordt rekening gehouden met hygiëne en de 1,5 meter regel.
Ook bieden we online therapie aan zodat jij vanuit jouw vertrouwde omgeving geholpen kunt worden.