Kijk vooruit,
want die kant
ga je op

- STRESS -

Wanneer ervaar je stress?

Stress ervaar je wanneer ergens druk opstaat zoals bijvoorbeeld tijdsdruk op het halen van een deadline op je werk. Veel mensen presteren beter wanneer ze een middelmatige vorm van druk ervaren. Doordat je lichaam verschillende hormonen aanmaakt kan jij je beter concentreren, heb je een gevoel dat je meer energie hebt en ben je scherper. Wanneer dit een korte periode duurt en je tijd inruimt voor herstel is dit geen probleem.

Stress wordt wel een probleem wanneer dit chronisch wordt. Heb jij op je werk continu deadlines die gehaald moeten worden of heb je zoveel werk dat je niet meer weet hoe je het af moet krijgen, dan kan stress chronisch worden. Wanneer stress chronisch wordt blijft het lichaam stresshormonen aanmaken en dit gaat op den duur problemen opleveren. Wanneer dit te lang duurt dan loop je kans op overspannenheid of een burn-out.

Emotionele stress

Wanneer we over stress praten dan gaat het doorgaans over overbelasting op het werk. Maar naast werkstress kan je ook in je privé leven enorm veel stress ervaren. Hierbij kan je denken aan:

– Je huwelijk wat al een tijdje niet lekker loopt;
– Je zorgen hebt over een van je kinderen;
– Je financiële problemen hebt;
– Wanneer iemand in je direct omgeving ernstig ziek is;
– Enz.

Iemand die stress ervaart door een situatie in de privésfeer, heeft last van emotionele stress. Vaak is deze stress een stuk ingrijpender dan overbelasting op je werk. Daarnaast is er ook grote kans dat emotionele stress als gevolg heeft dat het werk er onder gaat leiden. Dit leidt dan weer tot meer overbelasting op je werk.

Tekst gaat verder onder de foto.

Wanneer ga je naar een psycholoog bij stress?

Over het algemeen kunnen mensen goed omgaan met middelmatige stress. Wanneer de stress echter in hevigheid toe gaat nemen, dan wordt het vaak lastiger om ermee om te gaan. Het is op die momenten belangrijk om te praten over de problemen waar je tegenaan loopt. Wanneer er niemand is in je omgeving die je kan helpen of wanneer je niemand hebt om over je problemen te praten dan kan het helpen om naar een psycholoog te gaan. De psycholoog kan je verhaal aanhoren en samen kijken naar een manier om de stress te verminderen.

Bij Feel It 2 – psycholoog Geldrop werken aan stress

Het is in eerste instantie belangrijk om de stress en de zorgen die daarbij komen te verminderen. Door verschillende opdrachten ga je leren jouw basisstressniveau te verlagen waardoor het minder invloed gaat hebben op jou. Daarna gaan we samen kijken naar de oorzaak van de stress en hoe daar invloed op uitgeoefend kan worden.

GEEN WACHTLIJST

Je kunt bij Feel It 2 direct terecht voor therapie zonder wachtlijst

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Plan nu een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

KEUZE VOOR ONLINE THERAPIE

Therapie vanuit je vertrouwde omgeving, Feel It 2 biedt ook online therapie aan

MOGELIJKE ANDERE KLACHTEN