Kijk vooruit,
want die kant
ga je op

- ONZEKERHEID -

Wanneer je onzeker bent dan twijfel je over heel veel dingen. Vaak ben je onzeker over een of meerdere gebieden in je leven. Zo kan je veel twijfelen over jezelf wanneer het op werk aankomt, maar ook bijvoorbeeld in een relatie of in een sociale omgeving. Vaak gaat dit onzekere gevoel gepaard met piekeren. Doordat je zoveel twijfelt ga jij je namelijk bedenken wat er eventueel kan gebeuren wanneer je iets gaat doen waar je onzeker over bent. Daarbij gaat het meestal niet over de positieve dingen die kunnen gebeuren, maar eigenlijk altijd de negatieve. Hierdoor gaat onzekerheid vaak gepaard met angst. Dit komt doordat je altijd bang bent dat het ergste zal gaan gebeuren.

Naar de psycholoog voor onzekerheid

Wanneer jij over bepaalde levensgebieden onzeker bent hoeft dit niet direct een probleem op te leveren. Nagenoeg alle mensen hebben bepaalde dingen waar ze onzeker over zijn. Wanneer dit zaken zijn waar je niet vaak mee te maken hebt, dan speelt de onzekerheid een kleine rol in je leven. Als je op meerdere belangrijke gebieden in je leven onzeker bent, dan kan het je leven negatief gaan beïnvloeden. Wanneer je merkt dat je daarbij ook angstklachten krijgt of veel gaat piekeren, dan is het zeker aan te raden contact op te nemen met een psycholoog.

Tekst gaat verder onder de foto.

Bij Feel It 2 werken aan onzekerheid

Vaak is het onzekere gevoel dat je ervaart niet vanzelf ontstaan. Dit is vaak al op jonge leeftijd ontwikkeld. Hier kunnen verschillende situaties aan ten grondslag liggen. Je kan bijvoorbeeld denken aan ouders die zeer kritisch waren of een leraar die je continue kleineerde in de klas. Samen met jou ga ik opzoek naar de oorsprong van dit onzekere gevoel. Wanneer we de oorsprong gevonden hebben zorgen we dat dit onzekere gevoel verwerkt wordt waardoor jij zekerder wordt en lekkerder in je vel komt te zitten!

GEEN WACHTLIJST

Je kunt bij Feel It 2 direct terecht voor therapie zonder wachtlijst

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Plan nu een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

KEUZE VOOR ONLINE THERAPIE

Therapie vanuit je vertrouwde omgeving, Feel It 2 biedt ook online therapie aan

MOGELIJKE ANDERE KLACHTEN