Kijk vooruit,
want die kant
ga je op

- SOMBERHEIDSKLACHTEN -

De verschillende oorzaken van somberheidsklachten

Veel mensen ervaren van tijd tot tijd somberheidsklachten. De oorzaak van deze somberheidsklachten kunnen verschillen. Het kan zijn dat deze klachten ontstaan zijn na een heftige gebeurtenis zoals een dierbare die overleden is. Bij anderen lijkt het of dat deze klachten zomaar ineens ontstaan zonder dat er een heftige gebeurtenis aan vooraf gegaan is. Vaak is het dan zo dat een opeenstapeling van situaties bij elkaar ervoor zorgen dat jij je somber gaat voelen. Deze situaties kunnen soms wel jaren uit elkaar liggen.

Wanneer jij je langere tijd somber voelt

De periode dat iemand somberheidsklachten ervaart kan verschillen. Vaak is een periode van somberheid tijdelijk. Denk bijvoorbeeld de periode van rouw nadat een dierbare is overleden of wanneer je net een scheiding achter de rug hebt. Je merkt dat de periode direct na de gebeurtenis heel heftig is en bij tijden uitzichtloos. Na verloop van tijd merk je dat je weer meer energie krijgt en meer zin hebt om dingen te gaan ondernemen.

Het kan ook voorkomen dat er geen einde komt aan de periode van uitzichtloosheid. Je energie blijft weg en je hebt ook geen zin om dingen te gaan ondernemen. Je haalt geen plezier meer uit de dingen die je doet. De somberheidsklachten blijven dan voor langere tijd aanwezig.

Tekst gaat verder onder de foto.

Wanneer ga ik naar een psycholoog met mijn somberheidsklachten?

Het is heel lastig om aan te geven wanneer je het beste contact op kan nemen met een psycholoog. Voor veel mensen die iets heftigs meegemaakt hebben helpt het om contact op te nemen met een psycholoog. Deze leert jou om te gaan met jouw gedachten en gevoelens. Je leert hierdoor begrijpen wat er met jou gebeurt. Dit zorgt ervoor dat heftige situaties sneller worden verwerkt.

Wanneer er geen directe aanleiding is voor jouw sombere gedachten en gevoelens is het verstandig om contact op te nemen met een psycholoog. De kans is groot dat er gedurende je leven verschillende situaties zijn geweest die bij hebben gedragen aan jouw somberheidsklachten. Om van deze klachten af te komen is het goed om te met een psycholoog deze situaties te onderzoeken en te verwerken.  

Bij Feel It 2 - psycholoog Geldrop werken aan somberheidsklachten

De oorzaak van somberheidsklachten is te vinden in heftige gebeurtenissen die jij hebt meegemaakt. Bij Feel It 2 draait de therapie om het verwerken van deze gebeurtenissen. Veel mensen zijn bang dat het terughalen van deze gebeurtenissen te heftig is waardoor ze er liever niet aan willen beginnen. Daarom waken wij ervoor dat het proces in een tempo gaat wat jou alle ruimte en tijd geeft om te leren wat emoties en gevoelens zijn, ze te ervaren en ze te leren beïnvloeden. Het verwerken van gebeurtenissen gebeurt pas als jij er klaar voor bent. Jij staat aan het roer binnen onze therapie.

GEEN WACHTLIJST

Je kunt bij Feel It 2 direct terecht voor therapie zonder wachtlijst

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Plan nu een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

KEUZE VOOR ONLINE THERAPIE

Therapie vanuit je vertrouwde omgeving, Feel It 2 biedt ook online therapie aan

MOGELIJKE ANDERE KLACHTEN