Kijk vooruit,
want die kant
ga je op

- ANGST- EN PANIEKAANVALLEN -

Wat is een angst- of paniekaanval?

Voor mensen die last hebben van angst- of paniekaanvallen is het heel lastig te omschrijven wat er gebeurt wanner ze er een hebben. Wanneer iemand een angst- of paniekaanval krijgt gebeurt er heel veel in het lichaam. Het eerste wat vaak mensen vaak merken is een vervelend gevoel in de maag. Daarna wordt dit gevoel vaak gevolgd door rillingen over het hele lichaam of een bepaald deel van het lichaam. Het hart gaat sneller kloppen, de ademhaling versnelt en diegene begint de zweten. Later komt er een overweldigend gevoel over iemand heen wat voor langere tijd aanblijft.

De oorzaak van angst- en paniekaanvallen

De aanleiding voor het ontwikkelen van angst- en paniekaanvallen is niet voor iedereen hetzelfde. Vaak is het wel zo dat angst- en paniekklachten ontstaan in periodes waarin mensen veel emotionele stress ervaren. Daarnaast zien we ook vaak dat mensen met angst- en paniekklachten hun gevoelens niet uitten en deze liever wegstoppen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Wanneer ga je naar de psycholoog met angst- en paniekklachten?

Bijna iedereen krijgt in zijn of haar leven een keer te maken met een angst- of paniekaanval. In veel gevallen krijgen mensen een keer een angstaanval of een paniekaanval en daarna nooit meer. Het is dan is niet direct nodig om naar een psycholoog te gaan. Wanneer je vaker last hebt van angstaanvallen of paniekaanvallen is het verstandig om wel contact te zoeken met een psycholoog. Deze kan je helpen je angst of paniek onder controle te krijgen. Daarnaast wordt er gekeken naar de oorzaken van jouw angststoornis of paniekstoornis zodat je er in de toekomt ook geen last meer van krijgt.

Bij Feel It 2 – psycholoog Geldrop werken aan angst- en paniekklachten

Het eerste waar je vanaf wil als je angst- of paniekklachten hebt is het vervelende gevoel wat daarmee gepaard gaat. Bij Feel It 2 richten wij ons hier dan ook als eerste op. Je leert hoe jij jouw gevoelens en emoties kan beïnvloeden zodat deze jou niet meer overweldigen. Daarbij richten we ons ook op het verlagen van jouw basisstressniveau wat de kans op een angstaanval of paniekaanval aanzienlijk verkleint.

Later richten we ons op het aanpakken van de oorzaak van de angst- of paniekaanvallen. Het is namelijk de bedoeling dat jij weer een angst of paniek vrij leven gaat leiden. Samen gaan we op zoek naar wat er in jouw leven toe heeft geleid dat je op dit moment last hebt van deze angst- of paniekklachten. Wanneer we weten wat de oorzaak of oorzaken zijn, gaan we deze verwerken. Dit zorgt ervoor dat ze geen invloed meer hebben op jou en jouw dagelijks leven.

GEEN WACHTLIJST

Je kunt bij Feel It 2 direct terecht voor therapie zonder wachtlijst

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Plan nu een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

KEUZE VOOR ONLINE THERAPIE

Therapie vanuit je vertrouwde omgeving, Feel It 2 biedt ook online therapie aan

MOGELIJKE ANDERE KLACHTEN