OVER FEEL IT 2

HET BEGIN

De behandeling van psychische klachten is op dit moment gericht op het leren omgaan met psychische problemen. Dit betekent dat de problemen er nog steeds zijn. Maar op het moment dat er problemen ontstaan, zou je zeggen dat ze ook op een manier opgelost moeten worden. Vanuit die overtuiging is de zoektocht begonnen naar de manier om psychische problemen op te lossen in plaats van ermee omgaan.

Mijn leven heeft voor het grootste gedeelte in het teken gestaan van deze zoektocht. Jaren lang ben ik dagelijks bezig geweest met het onderzoeken en uitproberen van allerlei verschillende vormen van therapie en het lezen van de meest uiteenlopende boeken. Dit vraagt continu om reflectie of dingen effect hebben, en zo ja op wat voor manier. Daarbij kan je immers pas weten of iets werkt wanneer je het zelf uitgeprobeerd hebt.

Gaandeweg werd mij steeds duidelijker wat effect had en wat geen effect had. Daarbij ben ik verschillende dingen gaan combineren om zo tot een vorm van therapie te komen die ervoor zorgt dat mensen echt van hun problemen afkomen. Maar omdat het mij geholpen heeft, wil het niet zeggen dat het voor andere mensen ook werkt. En om dat te testen heb ik gevraagd of verschillende mensen vrijwillig bij mij in therapie wilde. Dit bleek zo effectief dat ik mijn eigen praktijk gestart ben onder de naam Feel It 2.

ONZE FILOSOFIE

Wat ik geleerd heb, is dat ons gevoel een ontzettend belangrijk onderdeel is van hoe we in ons vel zitten. Het is niet zonder reden dat we zeggen ‘ik voel me angstig, ik voel me depressief of ik voel me ongelukkig’. Maar om écht te voelen hoe het voelt om angstig, depressief of ongelukkig te zijn, dat doen we niet. En juist daar ligt de oplossing. Voelen is ook iets dat we nooit geleerd hebben. Het enige wat we geleerd hebben is om met onze gedachten ons gevoel zoveel mogelijk te controleren en weg te stoppen.

Het weer gaan voelen wat er gebeurt in je lichaam, zorgt ervoor dat je jezelf gaat leren kennen. En deze bewustwording gaat je veel leren over welke situaties uit het verleden, bijgedragen hebben aan hoe jij nu in je vel zit. Daarnaast leert het je ook veel over waarom jij geworden bent wie je nu bent. Vanuit die wetenschap gaan we aan de slag met het verwerken van het gevoel wat deze situaties met zich meegebracht hebben. Op deze manier gaan je negatieve gevoelens meer afnemen en word jij steeds meer wie je eigenlijk bent. Want het mooiste dat je kunt worden, is jezelf.

oVER MIJZELF

Al van jongs af aan heb ik een fascinatie voor mensen. Wat houdt mensen bezig, waarom doen mensen wat ze doen en wat is daar van invloed op? De fascinatie van vroeger heeft uiteindelijk geresulteerd in een oprechte interesse in mensen.

Al snel bleek dat het voor mensen comfortabel voelde om problemen waar ze tegenaan liepen met mij te delen. Vanuit daar probeerde ik mensen te helpen met mijn kennis, ervaring en de inzichten die ik opgedaan had. Vanuit daar is mijn passie geboren om mensen vooruit te helpen en te ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling.

Door mijn passie voor het helpen van mensen blijf ik continu zoeken naar nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Daarbij heb ik alleen aandacht voor hoe ik als psycholoog mensen verder kan helpen, maar vooral ook hoe mensen zichzelf verder kunnen helpen.

Psycholoog Geldrop | Feel it 2 - Gerard Furnee - Over ons