Kijk vooruit,
want die kant
ga je op

- IDENTITEITSPROBLEMEN -

Vind jij het moeilijk om te bepalen wie je nou eigenlijk bent, waar je staat in het leven en weet je niet goed wat je voelt? Dan is de kans groot dat je het moeilijk vindt om je identiteit te bepalen. Vragen die hier vaak bij komen kijken zijn: wat wil ik, waar sta ik en wat kan ik? Wanneer je dit niet weet wordt het heel moeilijk om keuzes te maken. Hierdoor zie je vaak dat mensen die kampen met identiteitsproblemen hun keuzes baseren op de mening van anderen. Doordat jij jouw keuzes hierop baseert is de kans groot dat je vaak dingen doet die niet bij je passen. En wanneer je dingen doet die niet bij je passen haal je er ook geen energie uit. Hierdoor is het leven vaak een enorme uitdaging.

Naar de psycholoog met identiteitsproblemen

Veel mensen ervaren in hun leven een periode waarin ze even niet meer weten wat ze willen, waar ze staan en waartoe ze in staat zijn. Dit is ook helemaal niet erg. Er zijn tijden dat je even stil moet staan en je moet heroriënteren. Vaak worden dit soort periodes in de pubertijd ervaren. Daarnaast is de midlifecrisis een goed voorbeeld van een periode van heroriëntatie. Wanneer de problemen echter voor langere tijd aanhouden en je niet het idee hebt dat het een heroriëntatie is maar een structureel probleem, dan is het goed om contact op te nemen met een psycholoog.

Tekst gaat verder onder de foto.

Bij Feel It 2 werken aan identiteitsproblemen

Wanneer je niet goed zelf kan bepalen wat je identiteit is, betekent het dat je ver van je authentieke zelf af bent geraakt. Dit wil zeggen dat je de verbinding met jezelf bent kwijtgeraakt. Bij Feel It 2 gaan we opzoek naar jouw authentieke zelf. Dit doen we doormiddel van opdrachten om weer echt contact te maken met jezelf. Daarnaast gaan we kijken welke gebeurtenissen in jouw leven ervoor gezorgd hebben dat jij verder van jezelf af bent komen te staan. Samen zorgen we ervoor dat deze gebeurtenissen verwerkt worden waardoor jij dichter naar je authentieke zelf toe gaat groeien. Wanneer je dat doet, weet je weer waar je staat in het leven, wie je bent en hoe je invloed uit kan oefenen op jouw leven!

GEEN WACHTLIJST

Je kunt bij Feel It 2 direct terecht voor therapie zonder wachtlijst

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Plan nu een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

KEUZE VOOR ONLINE THERAPIE

Therapie vanuit je vertrouwde omgeving, Feel It 2 biedt ook online therapie aan

MOGELIJKE ANDERE KLACHTEN