FEEL IT 2 - BLOG

De meeste mensen vinden het toch wel spannend om naar een psycholoog te gaan. Jezelf blootgeven aan iemand die je niet kent. Bij Feel It 2 – psycholoog Geldrop zijn we juist van mening dat we onszelf eens wat vaker bloot durven te geven. In onze samenleving is het heel normaal om je problemen op te kroppen en voor je te houden, wat vaak resulteert in psychische problemen.

Toen ik mijn opleiding tot psycholoog volgde, merkte ik juist dat heel veel wetenschappelijk onderbouwd is. Alleen gevoel is (nog) niet wetenschappelijk en wordt naar mijn mening te weinig behandeld. Je voelt wat je voelt. Waarom schamen we ons daarvoor en durven we dit niet bespreekbaar te maken? Zou het niet veel fijner zijn als jij je gevoelens gewoon met andere mensen bespreekbaar kunt maken! Misschien het belangrijkste nog, je gevoelens met jezelf bespreken. Laat ze eens binnen! Durf te voelen, en er gaat een wereld voor je open. Feel It 2 kan jou als psycholoog en coach hier goed bij helpen zodat je weer lekker in je vel gaat zitten.

Vanuit dit inzicht is mijn blog ontstaan. Mezelf blootgeven en hopelijk mensen te laten zien dat emotie en gevoel goed is, en het niet weggestopt hoeft te worden. Én hopelijk worden er op deze manier nog meer mensen geholpen wanneer ze mijn blogs lezen en kijken. Dat is het doel van Feel It 2 – Psycholoog Geldrop – ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen weer lekker in hun vel zitten.

WANNEER DE EMOTIONELE EMMER OVERLOOPT

Voor veel mensen is het een raadsel waarom juist zij last krijgen van psychische problemen. ‘Er zijn andere mensen die hetzelfde meemaken en geen last krijgen van psychische problemen’. Dit komt doordat niet één bepaalde gebeurtenis ten grondslag ligt aan de ontwikkeling ervan, maar een reeks aan gebeurtenissen. Het gaat om gebeurtenissen die een impact op jou hebben gehad. Hoe dit werkt, leg ik je uit in deze blog.  
GELUKKIG DENKEN KAN NIET, GELUKKIG VOELEN WEL

De focus van mijn therapie is gevoel. En binnen de psychologische hulpverlening zoals wij die kennen is dit niet gebruikelijk. Daar wordt er vooral gewerkt met het hoofd en hoe het hoofd gedachten, gedrag en emoties/gevoel beïnvloed. Ik werk vanuit het gevoel omdat ik ervan overtuigd ben dat ons gevoel hetgeen is wat alles aanstuurt. Door middel van het gevoel dat je hebt, ga jij je op een bepaalde manier gedragen en geeft dat bepaalde gedachtes. Door je mee te nemen in hoe de hersenen werken in combinatie met het lichaam wil ik je laten zien waarom ik zoveel nadruk leg op het werken met gevoel.  

WAT IS EMOTIONELE STRESS?

Stress is een onderwerp wat steeds meer besproken wordt. Maar wanneer we over stress praten, denken we direct aan stress dat gerelateerd is aan werk. Echter is er ook nog een ander soort stress die vaak een veel groter impact heeft op mensen: emotionele stress. In mijn nieuwe blog leg ik uit wat emotionele stress is en wat het verschil is tussen emotionele stress en werkstress.  Psycholoog Geldrop - Feel It 2 - Gerard Furnee - Blog1
Gerard Furnee
3 september 2020

JOUW MENTALE CONDITIE OP PEIL

Je eerste gedachte bij het zien van deze titel is waarschijnlijk ‘wat heeft mijn conditie te maken met een psycholoog’? Gezond leven krijgt steeds meer aandacht. Het is belangrijk dat we goed eten, dat we voldoende bewegen en dat we ongezonde dingen links laten liggen. Maar of wij gezond leven wil niks zeggen over of wij gelukkig zijn of lekker in ons vel zitten. Daarom aan jou de vraag: hoeveel investeer jij in jouw mentale conditie? (Met een quick checklist om te onderzoeken hoe jouw mentale conditie is!)  

Psycholoog Geldrop - Feel It 2 - Gerard Furnee - Blog1
Gerard Furnee
18 augustus 2020

IK DURF NIET NAAR DE PSYCHOLOOG

Je zit niet lekker in je vel. Je voelt je bijvoorbeeld angstig, somber, bent je levenslust kwijt, enz. Je weet dat je alleen niet uit deze situatie kan komen en je hebt hulp nodig. Maar je durft niet! Vaak wordt het zoeken van psychische ondersteuning uitgesteld. Maar er komt een tijd dat uitstellen niet meer mogelijk is. In deze blog lees je hoe je het beste hulp kan zoeken als je eigenlijk niet durft.  Psycholoog Geldrop - Feel It 2 - Gerard Furnee - Blog1
Gerard Furnee
11 augustus 2020

TIPS: GA LEVEN IPV OVERLEVEN

Vorige week heb ik een blog geschreven over hoe mensen aan het overleven zijn in plaats van te leven. Heb je deze blog nog niet gelezen? Kijk dan even bij de blog hiernaast. Aan de reacties die ik ontvangen heb, merkte ik dat veel mensen zich hierin konden vinden. Maar hoe kan je er nu voor zorgen dat je gaat leven? 
Psycholoog Geldrop - Feel It 2 - Gerard Furnee - Blog1
Gerard Furnee
3 augustus 2020

GA LEVEN IPV OVERLEVEN

Continu zijn wij bezig met het najagen van dingen waarvan we denken gelukkig te worden. Wij leven in een samenleving waarin gedacht wordt dat het hebben van een goede baan, een hoog salaris, een mooi huis, een dure auto, enz. voor een groot deel bepalend zijn voor ons geluk. Daarnaast moet je ook nog een goed sociaal leven hebben. Zie je er ook nog leuk uit en heb je een leuk gezinnetje? Dan kan het niet meer kapot! Althans, zo lijkt het. Want hoeveel mensen kunnen nu echt zeggen dat ze gelukkig zijn?


Psycholoog Geldrop - Feel It 2 - Gerard Furnee - Blog1
Gerard Furnee
29 juli 2020

NIEUWE SAMENWERKING​

Personal Fitness Geldrop & Feel It 2 = lichaam & geest

Personal Fitness Geldrop en Feel It 2 gaan samenwerken! Veel problemen zitten opgeslagen in het lichaam. De kans is groot dat deze los komen wanneer je met je lichaam gaat werken. Lichamelijke beweging en psychische hulp is dé combinatie om weer lekker in je vel te komen. Zorgen dat mensen weer worden die ze daadwerkelijk zijn, daar gaan Bram Kuppens van Personal Fitness Geldrop en Feel It 2 voor zorgen. Want het mooiste dat je kunt worden is jezelf!

Psycholoog Geldrop - Feel It 2 - Gerard Furnee - Blog1
Gerard Furnee
23 juli 2020