Kijk vooruit,
want die kant
ga je op

- WERKPROBLEMEN -

De problemen die op het werk of tijdens de studie kunnen ontstaan zijn heel divers. Zo zijn er problemen die ontstaan tijdens het werk of tijdens de studie. Daarnaast komt het ook veel voor dat mensen privé problemen ervaren die uiteindelijk zorgen voor problemen op het werk of tijdens de studie. In beide gevallen kan de impact op het leven van iemand en zijn omgeving, zeer groot zijn. Het is belangrijk om in een vroeg stadium te erkennen dat dingen niet gaan zoals je wil en dat dit effect heeft op jou. Wanneer je dit erkent hebt, kan je zoeken naar ondersteuning die goed bij jou past. Hieronder vind je een aantal problemen waar je tegenaan kan lopen tijdens je werk of studie. Staat jouw probleem er niet bij? Neem dan contact op.

Psychische klachten door werk

Je kan psychische klachten gaan ervaren door jouw werk. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Je kan bijvoorbeeld niet overweg met je leidinggevende, je hebt collega’s die niet aardig zijn, de druk op je werk is te hoog, enz. Wanneer je deze problemen ervaart kan het helpen om met mensen in je omgeving hierover te praten. Vaak ben je niet de enige die met deze problemen loopt. Anderen kunnen je tips geven over hoe zij problemen aangepakt hebben of opgelost. Heb je het idee dat niemand in je omgeving jou kan helpen? Dan kan je bijvoorbeeld hulp zoeken bij een psycholoog of therapeut.

Werken met psychische problemen

Psychische problemen die in de privé sfeer ontstaan zijn kunnen op den duur het werk gaan beïnvloeden. Wanneer dit het geval is, zou het goed zijn om dit met je leidinggevende te bespreken. Doe dit wel alleen als je zeker weet dat jouw leidinggevende hier begrip voor kan tonen en vertrouwd met deze informatie omgaat. Heb je een leidinggevende waarvan je niet verwacht dat die begrip op kan brengen voor jouw situatie, dan kan het beter zijn om niets te zeggen. Wel is het sowieso verstandig om hulp te zoeken bij een psycholoog. Deze kan je helpen met je probleem en je tips geven over hoe om te gaan met je psychische klachten op je werk.

Tekst gaat verder onder de foto.

Elke dag met tegenzin naar je werk

Werken beslaat een groot deel van ons leven. Het is daarom belangrijk dat je niet met tegenzin naar je werk gaat. Wanneer dit wel het geval is, dan is het goed om je af te vragen wat de oorzaak is van de tegenzin. Dit geeft je een helder beeld van waar het probleem ligt. Het kan ermee te maken hebben dat je andere taken hebt gekregen waardoor je werk niet meer leuk is, dat je problemen hebt met je leidinggevende of dat je merkt dat je werk niet meer bij je past. In dat geval kan het helpen om met mensen in je omgeving hierover te praten. Zij kennen jou goed en kunnen je goede tips geven. Daarnaast kan je voor extra hulp altijd contact opnemen met een psycholoog, een werkcoach of een jobcoach. Zij kunnen samen met jou zoeken naar de kern van jou probleem en hoe het op te lossen.

Ik vind geen enkel werk leuk

Steeds meer mensen hebben het idee dat ze geen enkel werk leuk vinden. Wanneer je daar tegenaan loopt is dat heel vervelend, zeker omdat werk een groot deel van je leven uitmaakt. Wat veel mensen doen die naar een baan zoeken die bij ze past, is kijken naar de verschillende vacatures die er zijn en vanuit daar kijken wat het beste bij ze past. Wat een andere optie is, is om te onderzoeken waar jouw talenten liggen, wat jij leuk vindt en wat jij graag doet. Vanuit dat profiel ga je dan zoeken naar een vacature die bij jou past. Vind jij het moeilijk om te onderzoeken waar jouw talenten liggen, wat je leuk vindt en wat je graag doet? Dan kan een psycholoog of een coach jou daarbij helpen.

Wat kan Feel It 2 – psycholoog Geldrop voor jou betekenen?

Wanneer je met een van bovenstaande problemen te kampen hebt dan helpt het in eerste instantie om te zoeken naar praktische oplossingen die op de korte termijn zorgen dan je invloed kan uitoefenen op het probleem. Echter is het probleem daarmee niet opgelost. Nadat je weet hoe je invloed kan uitoefenen op het probleem, gaan we het probleem onderzoeken. Pas als duidelijk is wat de kern van het probleem en de oorzaak is, kan er gewerkt worden aan een oplossing. Samen gaan we zoeken naar een oplossing die bij jou past en die ervoor zorgt dat jij weer meer jezelf wordt.

GEEN WACHTLIJST

Je kunt bij Feel It 2 direct terecht voor therapie zonder wachtlijst

AVOND OF WEEKEND THERAPIE

Komt een therapiesessie beter uit in de avond of op zaterdag, is dat geen probleem bij Feel It 2

KEUZE VOOR ONLINE THERAPIE

Therapie vanuit je vertrouwde omgeving, Feel It 2 biedt ook online therapie aan

MOGELIJKE ANDERE KLACHTEN